KNJV organiseert Nederlands Kampioenschap Ganzenborst Roken

Wij weten dat het ’t puurste scharrelvlees is. Dat het gezond en lekker is – mits goed toebereid smelt het op je tong. Dat het ruim voorhanden is. En dat elke weldenkende kok en liefhebber het eigenlijk op z’n menu moet hebben staan, maar dat het helaas niet zo is. En nu de gerookte paling een stapje terug moet doen, is dit het logische en lekkerste alternatief. We hebben het natuurlijk over gerookte ganzenborst. Zo uit de natuur via een strikt persoonlijke en geheime marinade- en rookreceptuur op het bordje van de consumenten. Om je vingers bij op te eten… ze weten niet wat ze missen.

Om daar verandering in te brengen organiseert de KNJV op 24 juni a.s. het Nederlands Kampioenschap Ganzenborst Roken tijdens de Nederlandse Jachtmanifestatie in Apeldoorn. Bij meer dan voldoende inschrijvingen zullen er op 22 en 23 juni daaraan voorafgaand ook voorrondes worden gehouden op dezelfde locatie. Op 24 juni roken dan de toppers tegen elkaar om het kampioenschap. Dat wordt smikkelen en… vult u zelf maar in.

We weten dat de Hoeksche Waard een behoorlijk aantal topganzenborstrokers telt. Neem die uitdaging aan en laat ze versteld staan. Bel de KNJV of ga naar de site en schrijf u in.

Het bestuur van WBE Hoeksche Waard beraadt zich nog op een creaculisportief vervolg op het Nederlands Kampioenschap, maar houdt z’n kruit nog even droog. Zodra er meer bekend is, b ent u de eerste die het te weten komt.

Pak de (oven)handschoen op! Wij wensen u alvast veel succes!