Angela Boer behaalt met James Asterion-diploma

Zondag 18 november jl. werd in Beverwijk de Asterion workingtest voor Labradors op B1 en B2 niveau gelopen. Deze bestaat uit minimaal drie, maar bij voorkeur vier afzonderlijke proeven. Deelnemers kunnen zich hiervoor niet zelf opgeven maar worden uitgenodigd door de Jachthondencommissie van de Nederlandse Labrador Vereniging op basis van de behaalde resultaten in het lopende jaar. Zoals onze vroegere secretaris en gewaardeerd WBE lid Angela Boer met haar 3-jarige reu James (officiële naam: Harvey of Upperclaws). Tezamen met elf andere deelnemers mocht zij in de B1 klasse strijden om de prijzen. Na een aantal tweevoudige proeven kon worden vastgesteld dat Angela en James 278 punten in de wacht hadden gesleept. Niet voldoende voor een van de ereplaatsen, maar wel voor het behalen van het felbegeerde Asterion-diploma.

Het bestuur van WBE Hoeksche Waard feliciteert haar van harte met dit resultaat.

Angela in actie op een van de proeven.

Het diploma van James.

KNJV-jachthondenproef 2010

In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (KNJV) heeft de WBE Hoekse Waard weer de jaarlijkse KNJV Jachthonden proeven georganiseerd, waarbij de voorjagers en de honden diverse gehoorzaamheids- en apporteerproeven moesten uitvoeren die werden beoordeeld door deskundige keurmeesters. Hierbij konden de voorjagers en honden een diploma behalen.

De proef werd dit jaar gehouden op het prachtige terrein van de Ambachtsheerlijkheid in Cromstrijen.

Na aankomst in de jachthut kon men direct aan de koffie en een versnapering.

De dag werd officieel geopend door de jachthoornblazers van Polderluid uit de Hoeksche Waard die op professionele wijze enkele nummers ten gehore brachten.

Hierna nam Angela het woord en gaf een korte en duidelijke uitleg wat er van ieder werd verwacht.

markeerproef

apport uit diep water

verloren apport over water

Diverse proeven werden uitgevoerd voor de onderdelen C, B en voor de echt goede combinaties ook voor het A-diploma.

1e prijs A-diploma 2e prijs A-diploma 1e prijs C-diploma 2e prijs C-diploma 

En aan het einde van de dag waren er natuurlijk de diploma's en prijzen voor de succesvolle combinaties van honden met hun bazen.

Onder de bezielende leiding van Angela Boer, Bert Houwen en Kees Zwartbol met hun team van vrijwilligers is deze dag tot een doorslaand succes gemaakt. Ook het weer werkte mee, het was mooi droog weer en niet te warm. Voor Angela was het de laatste keer dat ze de proef mee hielp organiseren, na 6 jaar eindverantwoordelijk geweest te zijn voor de hondenproeven van de WBE vond ze het tijd om er een punt achter te zetten. Voor de WBE een uitdaging om een vervanger voor Angela te zoeken met dezelfde capaciteiten en kennis van zaken!

Nederlands team eerste bij International Retriever Team Event

Onze felicitaties gaan uit naar ons lid Roy Ehbel die in het team van Nederland met zijn hond Meg meedeed aan de International Retriever Team Event op Chatsworth Estate. Het team van Nederland is hierbij als eerste geëindigd. In een zwaar deelnemersveld is dat een prestatie van formaat. Duitsland en Engeland werden "verslagen" door deze Nederlandse Top Handlers.

 

Foto: © Andy Biggar - vlnr: Roy Ehbel met Meg (Int. & B. FTCh Go Back Fyne) , Elly Bos, Ingrid van de Ven en Rob Schmidt

 

Angela Boer eerste in OWT finale Novice klasse

Angela Boer heeft in de Finale van de OWT (Orweja Working Test) in Den Hout de eerste plaats behaald met haar hond James (Harvey of Upperclaws). Een prachtige prestatie. Uiteraard namens het bestuur de gelukwensen met dit behaalde resultaat.

 

Hond van Jan Luijendijk uitgeroepen tot Internationaal Werkkampioen voor spaniels

De Titel Internationaal Werkkampioen voor spaniels is door de FCI toegekend aan de Engelse Springer Spaniel Ellapirata, NHSB 2852615, van ons bestuurslid Jan Luijendijk. Namens het bestuur van harte gefeliciteerd met deze prachtige titel.