Jachthondenproeven

KNJV-jachthondenproef 2010

In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (KNJV) heeft de WBE Hoekse Waard weer de jaarlijkse KNJV Jachthonden proeven georganiseerd, waarbij de voorjagers en de honden diverse gehoorzaamheids- en apporteerproeven moesten uitvoeren die werden beoordeeld door deskundige keurmeesters. Hierbij konden de voorjagers en honden een diploma behalen.

De proef werd dit jaar gehouden op het prachtige terrein van de Ambachtsheerlijkheid in Cromstrijen.

Na aankomst in de jachthut kon men direct aan de koffie en een versnapering.

De dag werd officieel geopend door de jachthoornblazers van Polderluid uit de Hoeksche Waard die op professionele wijze enkele nummers ten gehore brachten.

Hierna nam Angela het woord en gaf een korte en duidelijke uitleg wat er van ieder werd verwacht.

markeerproef

apport uit diep water

verloren apport over water

Diverse proeven werden uitgevoerd voor de onderdelen C, B en voor de echt goede combinaties ook voor het A-diploma.

1e prijs A-diploma 2e prijs A-diploma 1e prijs C-diploma 2e prijs C-diploma 

En aan het einde van de dag waren er natuurlijk de diploma's en prijzen voor de succesvolle combinaties van honden met hun bazen.

Onder de bezielende leiding van Angela Boer, Bert Houwen en Kees Zwartbol met hun team van vrijwilligers is deze dag tot een doorslaand succes gemaakt. Ook het weer werkte mee, het was mooi droog weer en niet te warm. Voor Angela was het de laatste keer dat ze de proef mee hielp organiseren, na 6 jaar eindverantwoordelijk geweest te zijn voor de hondenproeven van de WBE vond ze het tijd om er een punt achter te zetten. Voor de WBE een uitdaging om een vervanger voor Angela te zoeken met dezelfde capaciteiten en kennis van zaken!