Persberichten

Persbericht 30-11-2017

Onderstaand persbericht is verspreid n.a.v. een artikel van Animal Rights in de regionale media 

------------------------------------------- P E R S B E R I C H T ---------------------------------

 

Er staan 25 activisten van Hunt saboteurs-Animal rights langs de kant van het veld waar wordt gejaagd. Deze staan met voetbaltoeters gewapend lawaai te maken om, zoals ze zelf aangeven, het jagen te saboteren.

 

De jagers laten zich vergezellen door honden, met als doel de hazen zo snel mogelijk bij de jager te brengen indien deze niet dodelijk wordt geraakt. Op het filmpje is een fragment te zien waarop een haas door de hond wordt achtervolgd. Dit fragment duurt nog geen 30 seconden.

 

Het is onvermijdelijk dat dit plaats vindt, zeker tijdens een protestactie van Animal rights waarbij veel lawaai wordt gemaakt. De hond wordt door de voetbaltoeters uit zijn concentratie gehaald. Vandaar dat hij ook tweemaal misgrijpt. Een hond is geen machine.

 

De jager doodt de haas door hem tweemaal achter de oren te slaan. Hierdoor is het dier onmiddellijk dood. De dode haas wordt vervolgens overhandigd aan een jongeman (geen jager) die nog 4 slagen toedient.  Het oogt gruwelijk maar de haas is dan al dood. Het is niet duidelijk waarom de onervaren drijver dit doet. (er staan op korte afstand wel 25 Hunting-saboteurs activisten te joelen en bedreigingen te uiten)

 

De wildbeheereenheid heeft de betreffende jager gesommeerd om de volgende keer het geschoten wild pas aan een onervaren drijver te overhandigen, nadat  instructie is gegeven hoe met het dode wild dient te worden omgegaan.

 

---------------------------------- E I N D E   P E R S B E R I C H T -----------------------------